Höstmys

Denna torsdag har spenderats med skoluppgifter, lite jobb och ärenden. Känns skönt när allt är avklarat och bästa stunden på dagen är här. Nämligen att få tända ljusen och myslamporna och krypa ner i soffan med en filt och se tv. Jag gillar nog hösten. Har kommit fram till att jag är en person som får ångest av vår och styrka av hösten. När det är höst får jag vara i mitt rätta element i stickade sockor och mössa DAGEN OM de e najs. 
my safe spot <3
 

Hollandsprepp

 Igår gjorde jag något som hör till Idas obligatoriska förberedelser före jag skall utomlands. Jag reser till landet med hjälp av google maps. Så vandrar jag runt i staden hela kvällen, ser var närsmast affär, apotek och matvaruhandel finns, vilken väg som är snabbast till skolan och var närmsta busshållsplats finns. Och jag tittar inte bara på kartan utan jag bokstavligen promenerar runt i timmar med google earth. (skattgråtsmiley) Är jag riktigt på hugget kanske jag också vandrar runt på landsbyggden och i huvudstaden. Bilden nedan är från ett område i mellersta Nederländerna och jag kan inte annat än förvånas över de raka linjerna ? Alltså VILKEN symetri ?! Holland är ju känt för att manipulera sitt landskap för att inte drunkna under Atlanten men seriously guys ?  
 
 

Groningen, here I come!

För 7 månader sedan sökte jag om  Erasmus stipendie. För 9 veckor sedan bokade jag flyget. Igår sökte jag till skolan. Idag ansökte jag om studentbostad. Mina utlandsstudier i Groningen, Nederländerna kommer bara närmare. Den 26 Januari flyger jag till Amsterdam och jag kan inte vänta. Är jätte taggad för att få se något annat, få bo i ett annat land igen, träffa andra likasinnade, VISSA DAGAR. Andra dagar ger det mig sån ångest, att igen lämna allt trygga fina här hemma, att flytta ur min nya lägis som jag kommit att trivas i såå bra.
Folk kan väl tänka men lilla vän det är ju bara 5 månader. Men jag känner mig själv, det kan lika bra bli 50 år. Efter 9 månader i Australien tog det ända tills nu, 2 år senare innan jag kände mig riktigt hemma och okej igen. Och nu skall jag åka och riva upp allt igen ? visserligen på gott och ont.
 
 
  
Här är en kalender över mitt akademiska år. Jag börjar 13.2.2017, vilket innebär jag har nästan 2,5 vecka på mig att komma i ordning. Det är ju bra, mindre bra är att sista perioden slutar 14.7.2017 ! SAY WHAT, det är ju 3 veckor efter midsommar haha. Så det blir ett 2 månaders kortare sommarlov i år men jag har ju hela januari och halva februari ledigt istället.  
 
 
 
Visa fler inlägg