"självstudie veckan"

Nästa vecka har vi självstudie vecka. japp vi började förra veckan och denna vecka är vi lediga haha. Det fungerar dock som hemma i Finland.. "självstudier".  Min vecka är helt fullsmockad med resor och nöjen. Den kommer se ut som sådan:
MÅNDAG
Måndagen börjar med att jag och 5 andra från min korridor har bestämd oss för att åka mer till södra Holland och turista lite. Vi börjar med att åka ner till Den Haag där vi spenderar natten. 
TISDAG
På tisdag fortsätter äventyret mot Rotterdam där vi också stanner en natt. Mina vänner kommer stanna där två nätter innan de fortsätter mot utrecht på torsdag.
ONSDAG
På onsdagen lämnar jag dem i Rotterdam och åker itsället själv upp iväg till Amsterdam för att flyga till STUTTGARD, TYSKLAND för att återförenas med SINA och DINAH <3. Flyger avgår 14:45 och jag mellanlander i Frankfurt före jag landra i Stuttgard kl 22:05. Vi skall bo hos Dinah så Sina kommer ned med tåg från Hannover och borde vara i Stuttgard runt 21:30. Hon och jag skall sedan ta bussen till en mindra stad som heter Schorndorf där Dinah plockar upp oss. 
TORSDAG-LÖRDAG
I tre dagar ska jag få hänga med 2 av de bästa människorna i mitt liv. För de som inte vet vem Sina och Dinah är, de var au pairer i Tourquay, Australien på samma gång som jag var där. Vi kom varandra riktigt när på bara 2,5 månad. Sedan tiden i Australien så har jag bara sett Sina 2 gånger och Dinah 1 gång. Ändå har vi hållit kontakten i snart 3 år!
Haha älskar bilderna, speciellt den första. Mer äkta glädje får man leta efter. 
LÖRDAG
Oj oj på Lördag hörni. Dagen kommer börja med att Sina och Dinah kommer och skjussar mig till flygfältet (exakt samma sak som i Australien då jag skulle flytta från Tourquay, jag är ALLTID den som åker först) Jag kommer landa 17:45  i Amsterdam. DANIEL kommer landra 18:15. Den tajmingen hörni. Min älskling kommer hit för att spendera 10 hela dagar med mig och nu behöver han inte resa ensam upp till Groningen eftersom hans flickvän har doktorerat i reseplanerande. Söndagen blir nog bara vila och mys efter en aningen hektisk vecka. 
 
Tack för mig, ha en underbar lördag folks!

Första veckan avklarad

Nå nu har skolan kommit igång, äntligen! Klasskompisarna hemma i Finland skall snart avsluta sin period och jag har just klarat av första veckan. Måndagen började med introduktion av alla kurser och några lärare. Vi blev också indelade i grupperna som vi skall arbeta i de kommande månaderna. Ganska skönt att vi kommer ha samma grupp i alla kurser. Man lär ju förstås inte känna så många men det är ju så mycket enklare att jobba med folk man känner. Min grupp består av jag och 3 nederländska killar.
 
På tal om att inte lära känna folk så är jag enda utbytesstuderanden på klassen, enda tjejen också. Japp, det är jag och 20 nederländska killar. Så det verkar nog som det vore bäst att lära sig nederländska, alla kurser går ju förstås på engelska och i min grupp snackar vi alltid engelska men när de träffar någon de känner eller pratar med de andra grupperna så går det ofta på nederländska.
 
Kurserna och skolan verkar dock super bra och intressanta. Just nu har vi börjat på med Prestressed concrete, Urban traffic, Enviroment and alternatives och ett Research project som vi själva fick välja temat till.  Temat vi valde verkar hur intressant som hälst men skall berätta med om det då jag är mera insatt. 
På bilden ser ni men (älskade) Surface pro 4. Den har gjort mig papperslös since Oktober 2016. Betydelse: jag skriver nu förtiden allt kurs relaterat på datorn, alla anteckningar och alla beräkningar. (pappret på bilden fick vi av läraren så det går ju inte att undvika) 

rivers and roads

Vaknade sent idag men blev så glad då jag såg att solen äntligen sken. De senaste dagarna har det varit väldigt dimmigt, kallt och blåsigt. Men idag har vi strålande solsken och +3 grader. Gjorde frulle/lunch och sen gick jag på en promenad i parken jag skrev om tidigare. Det visade sig att det egentligen inte var en park utan en jätte stor gravgård. ups. Men den var en fin promenad i alla fall. 
Efter att ha promenaerat en stund tyckte jag nog att gruset hade ett konstigt ljud. Insåg då att det var snäckskal jag promenerade på inte grus haha. 
Nu skall jag påbörja ESN språkkursen jag måste göra medan jag är här och senare ikväll så ska jag på middag med ESN gruppen. Ha de gött !
Visa fler inlägg