ESN intruduction week

Hej och halå ! Här är det fullt upp minsann. I trosdags for jag på min egna lilla tur för att se Zernike Campus där min skola ligger. Där finns även ett enormt sportcenter vid namn ACLO. Nära intill campuset finns också Groningens småbåtshamn. Den var helt ljuvlig! Tog några bilder där och shoppade lite grejjer till min lägenhet på en outlet butik före jag cyklade hem igen. På kvällen hade vi kitchen meeting med alla från min korridor. De verkar alla super trevliga och jag tror vi kommer trivas riktigt bra tillsammans.
I fredags var första dagen på introduktions veckan som ESN ordnar. Vi blev indelade i mindra grupper på 12 personer, dessa 12 ska man hänga med hela veckan och alla aktiviteter görs tillsammans. Så allt började med middag hos en av våra gruppledare. Efter middagen cyklade vi alla in till stan för att delta i ett pubcrawl och sen avslutades kvällen på Kokomo som är stans största nattklubb.
 
På lördagen var det kulturdag. Klockan 13 samlades vi inne i stan för att delta i olika workshops. Jag hade valt language speeddating och city tour. Båda var väl helt okej men ångrde lite att jag inte gick på dutch history och joga istället, de verkade ha varit en succé. Klockan 17 cyklade vi alla iväg till vårt campus där det bjöds på middag åt 550 personer och kvällen avslutades med ett spex i tentamens huset. 
Några aktivister i stan hade tröttnat på att det stod ett obeboerligt hus mitt i centrum så för några år sedan så målade de hela huset rosa över en natt. Detta för att liksom säga "halå gör något åt detta hus!" Där står det än idag men rivningsarbetet skall dock just påbörjas. 
Hela tentamenshuset är orange, precis allt är orange. Ganska coolt men ganska tröttsamt för ögorna. Det ända som egentligen finns i detta hur är rum var alla från campuset skriver sina prov. Det finns också ett stort auditorie som täcker tre våningar och rymmer 1500 personer. Helt galet stort!
 
Igår söndag började jag och Katie(min next door neightbor) dagen med att cykla in till stan för att köpa en madrass som våra gäster får använda när de kommer och hälsar på. Den transporterqade vi hem på hederligt nederländskt vis.
Gällande ESN så var söndag sportsday. Vi hade samling vid ACLO 12:00, där skulle vi få prova på alla möjliga sporter under dagen. Man hande 25 minuter på sig vid varje station och vår grupp han med innebandy, pingis, lacrosse, volleyboll, poledancing, boxning och jujutsu. Efter detta var alla helt slut, endast några orkade åka på middagen som ordnades på ACLO i sportrestaurangen. Själv for jag hem och duschade och gjorde mat. På kvällen gick vi över till grannhuset som också är ett studenthus där de desutom har en fullt utrustad bar i källaren. 
Idag är det måndag vilket betyder att vi ska på spårk kurs ikväll. Ska bli kul att få lära sig lite Dutch. Många har börjat skolorna redan idag men jag börjar först nästa veckas måndag vilket är skönt. Är så himla öm efter allt sportande igår så är gladeligen hemma i min säng.