när allt är okeyy

Vi sätter oss i båten. Det blåser och vi skrattar, vi skrattar så det gör ont och min nyöppnade cider flyger över allt. 
Vi får flashbacks från en förfluten tid, vi är inte längre parkeringsfolk och det är okey.
Maten smakar juvlig, den är gjord med enkel kravlös kärlek. 
Solen skiner och allt känns okey. 
Jag konstatetar att innan jag dör skall jag ha ägt en båt. Det finns inget annat. Det är enkelt, det skall vara så.  
Baljan fylls med halvnakna underbara kvinnor. 
Jag påbörjar en konversation som jag vet kommer sluta i tårar. Allt är precis som det skall vara.
Allt är okey. 
 
 

Ny destination, nytt äventyr

HEJHOPP! Nu bär det snart av igen! Det är 20 dagar sedan jag kom hem från Nederländerna och om 6 dagar styr jag kosan mot Sverige denna gång. Jag har fått praktikplats hos Lemminkäinen i norra Sverige så första stoppet blir Gällivare. Efter Gällivare kommer jag vara några veckor i Luleå före jag slutligen flyttar till Skellefteå 1.9 då byggstarten inleds av det projekt jag skall jobba på under hösten. 
Ska det bli kul ? JO. Är jag livrädd? JO. 
I nuläget vet jag inte riktigt exakt vad de vill att jag ska göra, inte häller var jag skall bo och hur länge jag blir borta. Precis som jag vill ha det, så denna kommande vecka kommer det bli avsked på avsked och så skall bilen packas inför hösten och vintern och lägenheten skall ju städas. SÅ mycket förändring, så mycket YAAAS! 
 

I wasn't supposed to go home

Hej och hå back to reality!
 
Idag vaknade jag pigg och utvilad klockan 06:12. Då hade jag sovit nästan 10 timmar vilket var så jävla skönt. Nu sitter jag och dricker kaffe och lyssnar på podden Penntricket (LYSSNA!) och tänkte berätta lite om min hemresa och mina 5 första dagar hemma i Finland.
 
Måndagen den 3 Juli skulle ha varit min sista dag i Groningen. Jag spenderade dagen med att flytta ut från mitt Airbnb till Stefans. Han höll mig sysselssatt hela dagen för att jag inte skulle bryta samman.
 
Vi gick på långpromenad, lunchade och handlade krukor till Stefans växter. Så åt vi också en sista mcFlurry tillsammans. Vet inte varför mcFlurrys alltid blir en sån stor del av mitt liv då jag är utomlands. Samma hände i Australien haha.
Så blev klockan 18 och Folkert hämtade upp mig och Stefan. Vi styrde kosan mot Groningen Eelde Airport. Jag har alltid fasat för att de skall säga "sorry, you are not in the system" och den måndagen var dagen då det hände för fösta gången. Jävlar. Jag hade tydligen ingen giltig biljett för pengarna hade aldrig dragits från mitt konto. Jävlar jävlar. Så vi sattde oss i bilen och for hem till Groningen igen. Jag googlade febrilt i 1 timme och hittade ett någolunda billigt flyg (under 400€) Amsterdam-Vaasa nästa dag. Spenderade ännu en sista kväll med Stefan och hans kille. I efterhand är jag bara glad att allt sket sig för vi hade en jättemysig sista kväll med kortspel, vin och Disney mys!  
Denna dag lyckades in-checkningen även fast pengarna inte denna gång häller hade hunnits dras från mitt konto. Hade halvpanik på tåget till Amsterdam då jag insåg detta. Var 80% säker att jag inte slippa hem och hade redan börjat se vad bussen till Paris eller Hannover skulle kosta men mitt i allt var jag på flyget till Helsingfors. Ingen Eurotrip denna sommar häller.
 
Framme i hesa spenderade jag 8 timmar i en sovkapsel med new girl och spotify. Hade lyckats checka in min telefonladdare i Amsterdam så blev tvungen att vara ytterst sparsam med sociala medier och dylikt. Men spotify gick bra sålänge flygläget och strömsparläget var påslagna.   
Landade 00:50 i Vasa och klockan 01:30 drack jag en sommersby med brudarna på Ollis. Priorities!
Av de första 4 dygnen jag var hemma spenderade jag endast 15 timmar själv. Efter 5 månader i Nederländerna hade jag faktiskt inget emot intensivhäng med alla guldkorn här hemma. Hostade både hem och fest de första dagarna. Lika bra att få konsentrera sig på någon annans känslor en stund.
Babes babes babes <3
 
 
Visa fler inlägg