Moa och Marknad

Hej och hå hörni!
IDAG KOMMER MIN SYSTER MOA. Så jäkla taggad. Ikväll klockan 17:33 ska jag sätta mig på tåget för att åka ner till Amsterdam och hämta "hem" henne. Hon landar klockan 20:30 då skall vi försöka hinna med 21:05 tåget upp till Groningen igen. Kan bli lite tight men om vi missar det så går det ett nytt 21:35. Det är kanske nog mera realistiskt att sikta på det, inser jag nu i skrivande stund haha.
 
Idag regnar det tyvärr också men igår hörni, så himmla härligt väder. Stårlande sol och 19 grader. Efter skolan och power yogan cyklade jag in till torget för att handla frukt och grönt på marknaden. Power yogan utförde vi förövrigt utomhus i gräset. Det var så härligt att ligga där på mattan och lyssna på endast fågelkvittret och egen andning. 
Marknad har dom här alla dagar utom... söndag och fredag(?) tror jag. Här säljs allt gott man kan tänka sig. Fisk, kött, korvar i mängder, massa frukt och grönsaker och kryddor.
Shoppade två stora kassar med frukt och grönsaker. Så jädra billigt var det också. Köpte 3 mango, 2 avokado och 2 granatäpplen för 4€ !!! Blåbären och hallonen ska vi inte ens tala om. Det fanns också jordgubbar som kostade 2€ för 4 liter. Men blev kritisk då jag såg hur stora det var, måste ju vara helt smaklösa.
Dessutom är ju allt ekologisk. 10 plus till Vismarkt!
Mmmm, jam såå mycket gott. Ville köpa så mycket mer men vill inte att allt ska hinna bli gammalt. Skall nog åka dit igen på lördag med Moa. Tills det borde jag nog skriva en lista på vad jag skall ha och kanske leta fram något bra recept. Annars blir det så svårt när man står där och det finns tusen saker att välja mellan. Desstuom kan jag ju inte alla namnen på engelska häller haha. Ville säga att jag ville ha två kronärtskockor men där tog språkkunskaperna slut och det blev inga haha. I de vita påsarna finns det kryddor. Färskt, nymalt örtsalt(som det var jävla riv i), paprika och gurkmeja. 
 
 

Jag ska fan bli demivegetarian

Vilken underbar dag det har varit idag! Det har varit riktig sommarvärme här(enligt mig). Som finne känns det som det gick från vinter till sommar på en gång haha. För när det är strålande solsken och 18 grader då är det ju nog sommar i Finland. Men här räknas det ju förstås till vår så då kallar vi det vår. Det är ju visserligen också bara mars haha 
Jag hade inte lektion före för 14:30 men drog ändå till skolan tills 10 för att jobba lite på vår Civil 3D läxa. Eftersom det var så fint väder så gick också läraren med på att vi skulle korta ned lektionen från 2 timmar till 1 timme så var hemme igen redan 15:30. Awesome!
Ända vårjackan jag har med mig och nu har dragkedjan gått sönder. f*n. Tur den har knappar så den går att använda i alla fall. Skall nog ta med mig den då jag flyger hem om 3 veckor för att byta. Får överleva tills. I-landsproblem jag vet.
På kvällen hade jag tänkt åka och gymma men det var ju så fint väder så for på en länk istället. En länk med ett X-antal fotostop. 
Efter länken och duschen har jag bara myst i mitt rum MED DEN BÄSTA kvällssolen. Gjorde mig medlem på Bookbeat för några dagar sedan så ikväll har jag lyssnat hela kvällen på Food Pharmacy av Mia Clase och Lina Nertby Aurell.  Gud vilken intressant och lärorik bok. Super intressant att höra hur maten påverkar vårt välmående och hur fel mat gör oss sjuka. Den gav mig en riktig tankeställare. Tror fan att JAG IDA SOFIA MEAT LOVER SÖDERHOLM ska ta och prova på en vegevecka i April. Ska annars också försöka ändra på min kost men tror det skulle vara kul med en vegevecka. För att utamana mig lite. Först tänkte jag på en vegemånad, men jag skall hålla mig till ett mera realistiskt mål. Sen blev jag också jätte sugen på att börja göra smoothies MEN jag har ju ingen mixer här. Känns lite onödigt att köpa en då det är vad ? 3 månader kvar. Får ta tag i smoothie livet då jag är hemma i Vasa igen.  

VÅRLISTAN 2017

Har våren börjat som du tänkt dig?
Jamen de har den väl. jag befinner ju mig som sakt i Nederländerna så jag hade förväntat mig att den skulle börja tidigare än i Finland. Jag tror dock den har börjat bättre än förväntat. Idag är det 17 grader ut och hela nästa vecka ska ligga mellan 15-20 grader I MARS? Skitnajs. Sen hade jag väl förväntat mig mera tulpaner men alla odlingar är tydligen i södra Holland.   
Hur såg ditt liv ut förra våren?
Förra våren bodde jag ännu med Daniel. Försökte gå tillbaka i bloggen för att se vad jag gjorde men jag har inte bloggat en ända gång under perioden januari-maj 2016. Som sagt var 2016 personligen ett skitår som nästan tog knäcken på hela mig så jag minns faktiskt inte så mycket av förra våren annat än att vi hade finska i skolan och det var svårt.
 
Hur hoppas du att våren blir i år? 
Den kan ju nästan inte bli fel. Jag har så mycket kul inplanerat bland annat Paris med Mamma och Mormor och Aiya Napa med brudarna i maj. Sen är ju Nederländerna så fint på våren och jag njuter ju så av denna härliga natur. Så jag hoppas väl att skolan inte blir för krävande och att jag hinner gå på långa vårpromenader i April.  
Vad är ditt vårplagg nummer 1?
Svarta midjekjolen från H&M. Den är visserligen mitt året runt plagg haha. Men den kommer definitivt vara basen i alla vår outfits.
 
Hur förändras musiken du lyssnar på under våren? 
Vad är nu det för dum fråga. Den är nog samma som hösten och vintern. 
 
Vackraste vårtecknet enligt dig?
Vackraste är ju helt klart blommorna och grönskan. Det som bäst berättar för mig att det är vår är dock torr asfalt. När asfalten är torr, då vet jag att det är vår. 
 
Vad önskar du dig i vår? 
Att alla nära och kära mår bra. ♥ Det är det ända viktiga. Har vi tappat välmåendet har vi tappat allt. 
Föredrar du våren eller hösten?
Jag föredrar faktiskt hösten. Kan ju vara för att jag bor i finlnad, där kommer den ju senare än här och så är den inte lika tydlig. Men när hösten kommer då vet man att det är höst. Har häller aldirg haft problem med mörkret, älskar då jag får plocka fram alla stickasockar och ljuskopparna.  
 
Saker som stoppar vårkänslorna?
När det blir kallt igen och snöar i maj. Då vet man att man är född i fel land och alla känslor av vår är gone!
 
Hur kommer du att fira påsk?
Jaa-a du. Det har jag nog inte tänkt på. Skulle jag varit hemma hade jag väl besökt Molpe för att se påskhäxorna och påskbrasan nere vid paviljongen. Nu är jag ju inte hemma så jag tror inte jag kommer fira något skillt. Kanske köpa lite påskägg och tulpaner till mitt rum.
 
Vad kommer du läsa under våren?
Mina slarviga anteckningar från Civil 3D lektionerna när jag senare skall göra läxan. Annars har jag skapat ett account på BookBeat så på lyssna listan har jag:
Livet efter dej av Jojo Moyes
Food pharmacy av Mia Clase och Lina Nertby Aurell
För vad sorg och smärta av Tom Lundberg 
Omgiven av idioter av Thomas Erikson
 
Vilka serier kommer du att se under våren?
Inte den blekaste aning. jag har just sett ut Pure genius, OITNB och The killing. Så nu letar jag faktiskt efter nya bra serier att titta på. Tips?
 
 
Visa fler inlägg