Moa och Marknad

Hej och hå hörni!
IDAG KOMMER MIN SYSTER MOA. Så jäkla taggad. Ikväll klockan 17:33 ska jag sätta mig på tåget för att åka ner till Amsterdam och hämta "hem" henne. Hon landar klockan 20:30 då skall vi försöka hinna med 21:05 tåget upp till Groningen igen. Kan bli lite tight men om vi missar det så går det ett nytt 21:35. Det är kanske nog mera realistiskt att sikta på det, inser jag nu i skrivande stund haha.
 
Idag regnar det tyvärr också men igår hörni, så himmla härligt väder. Stårlande sol och 19 grader. Efter skolan och power yogan cyklade jag in till torget för att handla frukt och grönt på marknaden. Power yogan utförde vi förövrigt utomhus i gräset. Det var så härligt att ligga där på mattan och lyssna på endast fågelkvittret och egen andning. 
Marknad har dom här alla dagar utom... söndag och fredag(?) tror jag. Här säljs allt gott man kan tänka sig. Fisk, kött, korvar i mängder, massa frukt och grönsaker och kryddor.
Shoppade två stora kassar med frukt och grönsaker. Så jädra billigt var det också. Köpte 3 mango, 2 avokado och 2 granatäpplen för 4€ !!! Blåbären och hallonen ska vi inte ens tala om. Det fanns också jordgubbar som kostade 2€ för 4 liter. Men blev kritisk då jag såg hur stora det var, måste ju vara helt smaklösa.
Dessutom är ju allt ekologisk. 10 plus till Vismarkt!
Mmmm, jam såå mycket gott. Ville köpa så mycket mer men vill inte att allt ska hinna bli gammalt. Skall nog åka dit igen på lördag med Moa. Tills det borde jag nog skriva en lista på vad jag skall ha och kanske leta fram något bra recept. Annars blir det så svårt när man står där och det finns tusen saker att välja mellan. Desstuom kan jag ju inte alla namnen på engelska häller haha. Ville säga att jag ville ha två kronärtskockor men där tog språkkunskaperna slut och det blev inga haha. I de vita påsarna finns det kryddor. Färskt, nymalt örtsalt(som det var jävla riv i), paprika och gurkmeja.